Geschiedenis

Rosagrund bestaat al vele jaren.
Het begon allemaal in 1969 met Do en Tjeu Roosen, de ouders van Jean Luc.

Tjeu Roosen op Gulltoppur, 1968
Do Robbers op Loki, 1969

Tjeu.Roosen was mede eigenaar van een schoenen fabriek genaamd ‘Arbo Schoenen’. Toen hij op een dag naar IJsland ging om schoenen te verkopen, ontmoette hij daar een juwelier die ook een stal met IJslandse paarden had. De paarden spraken hem direct aan. Hij maakte een ruil en kreeg zo zijn vijf eerste IJslandse paarden in eigendom. De paarden bleken geweldige dieren in de omgang te zijn, en de tölt en ook de telgang bleken extra gangen te zijn waar Tjeu en Do veel plezier aan hadden. Er waren nog nauwelijks IJslandse paarden in Nederland en er bleek direct grote interesse te zijn in dit bijzondere ras. Tjeu kocht er vervolgens nog twaalf in IJsland. Met dit paardenbestand is het allemaal begonnen.

Omdat de paarden op grond van Roosen liepen en later daar ook gefokt werden, kozen we als stalnaam ‘ Rosagrund’, wat met enige fantasie te vertalen is als ‘grond van Roosen’.

Luc Roosen trouwde in 1986 met Linny, ze kregen twee kinderen: Els (1988) en Linda (1989). In 1995 zijn we verhuisd vanuit Oisterwijk naar de boerderij genaamd ‘Sint Janshoeve’ waar we nu wonen, hier hebben we alle ruimte om te genieten van het leven met de paarden.

Wil je meer weten over onze IJslanderstal frá Rósagrund?Bel ons gewoon even voor een afspraak.