Linda

Linda is bijna altijd aan het werk, weer of geen weer. Ze houdt zich hoofdzakelijk bezig met het opleiden van de paarden, van jonge paarden tot op hoog niveau: alle paarden worden met dezelfde aandacht en nauwkeurigheid getraind. Hierbij vind ze het heel belangrijk dat ieder paard zich ‘gezien’ voelt en dat er goed gekeken wordt naar wat elk paard op dat moment nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit kan fysiek zijn waarbij gekeken wordt naar welke duur, intensiteit en trainingsinhoud bij het moment passen, maar ook mentaal; er wordt gekeken naar hoe het paard zich voelt in de omgang en in de training, en wat het paard hierbij nodig heeft van de ruiter. Dit kan op bijvoorbeeld gedragskenmerken te analyseren zijn, maar minstens zo belangrijk is volgens Linda haar gevoel hierbij. Samen met haar moeder verzorgt ze dagelijks de paarden, dit vind ze heel waardevol omdat ze hierbij de paarden goed leert kennen wat heel belangrijk is voor een goede samenwerking. Ook vind Linda het ”gewoon heel leuk” om de paarden te verzorgen en met ze bezig te zijn. Daarnaast geeft Linda fanatiek en met veel plezier les aan ruiters van verschillende niveaus.

Linda is zeer gemotiveerd en kijkt altijd kritisch naar haar eigen werk om zich op deze manier te kunnen blijven ontwikkelen. Daarbij kijkt en luistert ze ook graag naar andere gemotiveerde ruiters, om haar kennis te verrijken. Centraal en vooraan in de training staan altijd de harmonie tussen ruiter en paard!

Mijn doel is een paard wat zowel fysiek als mentaal in balans is en met plezier en trots zijn kwaliteiten laat zien.

aksha-vit

Akasha Rijkunst en V.I.T.


Opleidingen & bijscholing:

  • Linda is gecertificeerd ‘Zit en Houding Coach’. Deze opleiding heeft ze gevolgd bij Anne Muller en Renee Meijerink, oprichters van de Akasha rijschool. (website)
  • Ook is Linda gecertificeerd als Trainer en Instructeur voor IJslandse paarden, deze opleiding heeft ze gevolgd bij de Vereniging Instructeurs en Trainers voor IJslandse paarden, de VIT. (website)
  • Daarnaast is Linda HBO-Psychologe en werkt ze met veel plezier als jobcoach voor Peijnenburg Re-integratie.

  • Wil je meer weten over onze IJslanderstal frá Rósagrund?Bel ons gewoon even voor een afspraak.